
Novopražský pivovar
Novopražský pivovar se součástí, dnes velmi úspěšného, karvinského pivovaru Karvinský pivovar, s.r.o. Oba pivovary vychází ze stejné koncepce vyrábění piva, tj. vyrábíme ze stejných surovin, které jsou vždy kvalitní, používáme hlavně české suroviny, jimiž jsou žatecký chmel a moravské slady. Pivo z Novopražského pivovaru je vždy NEFILTROVANÉ a NEPASTERIZOVANÉ a tím si zachovávají svou plnou chuť, živé kultruy, vitamíny a minerální látky.
Novopražský pivovar vyrábí pivo řemeslnou cestou bez filtrace a pasterizace. Pivo si díky tomu uchovává vlastnosti čerstvého piva točeného přímo z pivního sklepa. Na vaření piva nepoužíváme cukr, sirupy ani chmelový extrakt.
V našem pivu zůstávají ve větší či menší míře pivovarské kvasinky, které obsahují vitamíny řady B a další zdraví prospěšné látky. Pivo vyrábíme pouze z pitné vody, sladu, chmelu a pivovarských kvasinek.
Pivo vaříme dekokčním rmutovacím způsobem, který dává plnější chlebnatá piva. Vyrábíme zatím jen spodně skvašená piva. Při tomto způsobu pivo kvasí při teplotách do 12st.C a kvasinky sedimentují ke dnu kvasné nádoby.
Piva takto vyráběná mají méně „květnatější“ vůni. Tímto způsobem se vyrábí pivo plzeňského typu, ležák a další. Na každý způsob kvašení se používá rozdílný druh kvasinek.
Svět piva je velice pestrý. Je definováno a popsáno kolem 90 druhů piva, která ve světě existují.
Pozvánka na ochutnávku piva z Novopražského pivovaru
